Nyheder


Lolland vil i sejlsportens centrum

Kapsejladsformændene fra Kragenæs og Nakskov Sejlklub ved Nakskov Fjord.
Stig Knudsen, tv., tager sig af OK-jollerne, mens Erik Skjødt tager sig af H-bådene.

Med DM i H-båd i Nakskov og NM i OK-jolle i Kragenæs, vil sydhavsøen på sejlernes læber, så Lolland bliver profileret. Fire store sponsorer står bag de to stævner, herunder Lollands Kommune, skriver Børsen Weekend.

”Vi forventer op mod 60-70 H-både til DM i Nakskov,” siger byens tøjhandler og H-båds-sejler Erik Skjødt, til Børsen Weekend. Han er manden med de store armbevægelser, men også typen, der får ting til at ske, med en smittende energi. Erik Skjødt er formand for kapsejladsudvalget i Nakskov Sejlklub med 350 medlemmer. Hele 60 medlemmer hjælper med DM-stævnet i starten af juli, hvor H-båden, der sejles af tre mand, stiller til start. Klubben har sørget for gratis besøg i Knuthenborg Park og Lalandia, samt gratis camping for sejlerne og deres familie. På land bliver der holdt pressemøder hver dag og koner, kærester og børn tilbydes at sejles ud af den smukke Nakskov Fjord og ud i Langelandsbæltet, hvor DM sejles. Og om aftenen er levende musik og grill ved sejlklubben på Hestehoved Lystbådehavn.

”Vi vil gøre stævnet til en familiefest i sommerferien. Vi vil vise, at vi kan gøre tingene her på Lolland. Blå turisme, som sejlsport er, tror vi på vinder frem. Stævnet gør det muligt, at synliggøre Lollands Kommune med de 11 øer,” siger 57-årige Erik Skjødt, der lokker sejlere til med gratis overfart til de første jyske sejlere fra Spodsbjerg til Tårs.

Fem spsonsorer

Ud over Scandlines har også Lollands Kommune, Sparekassen Lolland, Sparinvest og Griffen Ejendomme spyttet i kassen. Det er specielt den lille klub i Kragenæs glad for. Den står for NM for omkring 35 OK-joller 7.-8. juni. Et stævne, der vil tiltrække tyske sejlere, men også den regerende danske mester, den 63-årige Jørgen Lindhardtsen. Også den lokale Egon Petersen deltager i OK-NM, selvom han er fyldt 73 år. Stig Knudsen fra Kragenæs Sejlklub forklarer om NM:

”Selvom man er i et udkantsområde så kan man godt skabe gode stævner, det vil vi gerne vise omverdenen. At arrangere et stævne giver et kick. Det skal bare køre.” Borgmesteren for Lollands Kommune slår fast, at der tidligere har været dødvande på Lolland, men i dag satser øen på vedvarende energi og moderne miljøteknologi, der lægger sig godt op af sejlsporten. OK-sejler og direktør i Sparekassen Lolland, Lynge Thang-Jørgensen, forklarer til Børsen Weekend, at han er stolt over, at Lollands Kommune er med i sponseringen af stævnerne.

”Det viser, at sejlsportsstævner kan profilere en egn,” siger direktøren, der i forvejen støtter OK-jollerne i Sparekassen Lolland Ligaen.

Af Troels Lykke