Bjørn Westergaard comeback i OK-jollen

Af Troels Lykke

En time før start i Varbergs Vikinge-sejlads mødte tidligere OK-VM-sølv-vinder Bjørn Westergaard op. Og den engelske båd fra 1991 var (selvfølgelig) langt fra sejlklar. Der skulle saves i masten, sværdet skulle skubbes på plads og alverdens snore manglede. Bjørn kom derfor kun til 3. sejlads, hvor han til gengæld førte næsten hele vejen rundt blandt 12 både og sluttede på en andenplads. Olle Albrektsson og vennen Mats Caap hjalp Bjørn, der ikke er vant til at lave det hele selv. Han kommer senest fra Solingen, hvor han sejlede med bror Stig og Jens Bojsen-Møller.
Men Bjørn nyder comebacket, og starter muligvis i Hvidovre - når han altså får købt sig et kapsejlads dueligt sejl. I Varberg lånte han Green Sejl af Mats Caap.
"Det er godt at være tilbage i klassen, " siger Bjørn, som mener at OK-jollen passer til ham. "Her skal du ikke møde op med dyrt grej for at være med. Det er lettere at sejle på lige vilkår. Og så vil jeg gøre alt for at slå Jørgen Lindhardtsen," siger Bjørn, til OK-hjemmesidens udsendte.
Det lykkedes for Bjørn at slå Jørgen i den ene sejlads. Stævnet blev vundet af svenskeren Hans Elkjaer, som vandt a-point over Jørgen, der sandsynligvis havde vundet, hvis han startede i den rigtige side i anden sejlads. Der blev kun sejlet om lørdagen i flot vejr og frisk sydvestlig vind.
Vinden var væk søndag, men der blev råhygget på havnen. Et rigtigt godt stævne hvor undertegnede sluttede på en syvendeplads i en lånt båd. Men heldigvis kunne jeg tage min egen med hjem, efter jeg købte den af Olle Albrektsson, Varberg. Og tak Jørgen fordi du hjalp mig med at få båden hjem, nu håber jeg til gengæld at kunne give dig nogle bank (ihvertfald hvis du kæntrer).

 

Placering Navn Klub Point
1 Hans Elkjaer Sverige 8
2 Jørgen Lindhardtsen Hvidovre 8
3 Mats Caap Sverige 8
4 Olle Albrecksson Sverige 12
7 Troels Lykke Hvidovre 21
8 Bjørn Westergaard Skovshoved 26 (sejlede kun en sejlads)